Our Blog

admin
0
Geen categorie

Waarom Lachen we Eigenlijk

 

Lachen is gezond wordt vaak gezegd! Het is duidelijk dat we het nodig hebben. Maar Waarom? Psychologen deden er onderzoek naar. We Lachen bijvoorbeeld vaak bij hoge mate van Emotionele Stress.  Lachen is dus in zekere zin een afweermechanisme. Door te lachen bescherm je je tegen overweldigende angst. Ook ben je in staat herkenbare pijnlijke gebeurtenissen in je leven te accepteren of te verwerken. Als je in staat bent om een oud trauma met humor te bekijken kun je dat beschouwen als een signaal van psychologisch herstel. Vandaar dat een comedy show op zich al een helende ervaring is.

Om het voor de grap wat zwaar uit te drukken, kunnen we de lach beschouwen als een wapen tegen lijden en pijn. Als je grapjes maakt over teleurstellende of pijnlijke gebeurtenissen, zul je merken dat het nog niet zo erg is en dat je goed in staat bent er doorheen te komen. Ten eerste laat je daarmee stress los en ten tweede maak je ruimte voor nieuwe en positieve energie!

In plaats van je te focussen op de negatieve gevolgen van een ongunstige gebeurtenis of ervaring richt jij je door te lachen, actief en bewust op een positief perspectief. Vandaar dat comedians natuurlijk ook vaak gebruik maken van pijnlijke persoonlijke verhalen. Niet alleen verwerken zij hun eigen pijn hiermee, maar ook zijn hun verhalen daardoor extra herkenbaar. Je zou kunnen zeggen dat de grootste ongemakkelijkheid vaak tot de grootste hilariteit leidt!

Je zult er niet snel bij stil staan, maar als je een comedy show bezoekt, is dit een van de processen die zich die avond afspeelt. Daarom dat stand up comedy ook zo succesvol is!
Tot snel bij een van onze comedy show!

Tot lachs,

Team Comedy Spot

Neem contact met ons op.

Leave A Comment
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube